Parintii mei sunt gradinari si cresc recolte bio pentru familie si prieteni. S-au hotarat de curand sa creasca productia pentru a-si asigura si un venit din aceasta indeletnicire. Au mai facut acest lucru si in trecut dar oamenii din sat sau oraselele din jur nu sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru un produs bio, care este mult mai hranitor si gustos si necesita mult mai multa ingrijire decat unul non-bio, asa ca au decis sa incerce o piata de consum mai indepartata de satul lor si oraselele din jur, unde oamenii ar putea fi interesati de produsele lor, cum ar fi Bucuresti, Timisoara, Craiova. Pentru ca produsele sa nu se strice, nu le pot cara pe distante mari de aceea au decis sa faca si sa comercializeze produse conservate.

Asadar fac conserve pe comanda din produse bio. Preturile sunt decente si difera in functie de produs. Produsele sunt variate: zacusca, zarzavat in suc propriu, rosii in bulion, ardei capia in suc propriu, muraturi asortate, ardei umplut murat, etc. Gemurile sunt facute cu zahar brun sau in cazul prunelor fara zahar. Eu ador sucul de rosii pentru ciorbe de iarna cu gust excelent si fara baza pentru mancaruri. La prepararea produselor s-a folosit sare grunjoasa iodata gema maruntita, zahar brut din trestie de zahar si ulei presat la rece de floarea soarelui. Legumele nu sunt prajite. Zacusca e fiarta pe foc de lemne.

Legumele si fructele sunt din seminte fara modificari genetice, pastrate de la an la an, plantele se stropesc impotriva daunatorilor cu ceai de urzica si alte leacuri asemanatoare din plante, niciodata cu produse chimice, pamantul este ingrasat doar cu balegar, niciodata cu ingrasaminte chimice. In conserve nu se folosesc conservanti – produsele fiind conservate doar folosind alte produse bio.

Toate produsele au fost obţinut doar din resurse naturale, fără a fi prelucrate şi fără a i se adăuga pesticide, hormoni de creştere, feritilzatori sintetici, respectiv fără a se fi utilizat bioenergie sau radiaţii ionice în procesul de fabricare, sunt culese fara a li se aplica procedee chimice si sunt ambalate fara conservanti sau alti substituienti chimici. În plus, produsul bio provine de pe un teren care a fost ferit de pesticide şi îngrăşăminte chimice cel puţin 10 ani.

De asemenea tot pe comanda usuca legume si fructe – din ardei uscat se face boia de exemplu (nu va puteti imagina ce gust grozav are, incomparabil cu ce se gaseste in comert) sau de ce sa nu rontai felii de mere crocante seara la televizor in loc de chipsuri care iti ingroasa venele?

Productia se realizeaza in Sat Proaspeti Comuna Curtisoara Judetul Olt.

Contact Owner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Website Protected by Spam Master