Suntem o asociație de țărani care practicăm agricultura ecologică și tradițională bazată pe principii de mediu conștiente.

Eco Ruralis a fost înființată în aprilie 2009, în Cluj Napoca, reunind țărani din toate colțurile țării.

Eco Ruralis luptă pentru drepturile ţăranilor de a practica o agricultură la scară mică, neindustrială. Acesta include dreptul de a folosi, înmulţi şi distribui seminţe tradiţionale, reglementarea strictă a biosecurităţii (fără organisme modificate genetic); păstrarea suveranităţii alimentare în România și respectul pentru sănătatea consumatorului.

VIZIUNE
Viziunea noastră este o societate echilibrată şi durabilă din punct de vedere ecologic, etică din punct de vedere economic şi justă din punct de vedere social, în care ţăranii sunt în centrul sistemului nostru alimentar.

MISIUNE
Misiunea noastra este de a sprijini agroecologia si de a promova agricultura familială la scară mică, drept modelul ideal de agricultură în România. Vom întări capacitatea ţăranilor de a se apăra în mod colectiv împotriva acţiunilor abuzive/inechitabile întreprinse de corporaţii şi guverne. Dorim să sprijinim activ o mişcare a tinerilor ţărani, care va păstra şi va dezvolta practicile agricole tradiţionale şi care va impune controlul ţăranilor asupra producţiei de hrană şi drepturile asupra pământului.

Membrii Eco Ruralis sunt familii de tarani si persoane care sustin agricultura taraneasca si ecologica din intreaga tara. În prezent, Eco Ruralis numără 3000 de membri din toate județele din România.

Contact Owner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Website Protected by Spam Master