Cine sunt?

10386_467734530088086_5299174167385540668_nRuben – este prenumele pe care părinții mei (Ioan și Marta) l-au ales inspirați din Biblie.

Budău – este numele de familie pe care îl am datorită liniei genealogice pe care o moștenesc de la străbunicii mei care au migrat din zona Beiușului (Bihor) peste Munții Codru Moma, la Bârzești (Arad).

Bunul Dumnezeu m-a binecuvântat cu părinții Ioan și Marta, trei frați: Ioan, Flore, Ilie, trei cumnate: Maria, Cristina, Alina, nouă nepoți: Amos, Oana, Cadmiel, Hadasa, Elisei, Elvis, Ilie, Naomi, Rut și Diana prietena mea.

Formarea mea ca om a început de ACASĂ, Biserică, iar  pe urmă la Școala Generală Bârzești I-IV, Groșeni V-VIII, Beliu IX-XII.

În anul 2001 am ajuns la Oradea unde cinci ani mai târziu am obţinut licenţa în SILVICULTURÃ, iar după perioada de Master am urmat studiile doctorale la USAMV Cluj Napoca, tema acestuia fiind focalizată pe CULTURA SALCÂMULUI.

Din anul 2007 și până în prezent lucrez la Universitatea din Oradea, trecând prin gradele universitare, astăzi fiind în funcția de Lector universitar(Şef lucrãri) dr.ing. din cadrul Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră al Facultății de Protecția Mediului.

Acasă, în satul copilăriei mele am adus ceva nou pentru zonă: Cultura arbuștilor fructiferi,  începând astfel un proiect nou, pe care intenționez să îl ridic la nivel de brand cunoscut sub denumirea de FERMA BĂRZANI. Aici reușesc să îmbin teoria cu practica, din care rezultă an de an, plante  și/sau fructe de: zmeur, mur, coacăz, cătină, afin canadian, căpșun, salcâm, stejar dar și alte activități.

Ecclesiast, 9:11 – Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi, bogăţia, nici cei învăţaţi, bunăvoinţa, ci toate atârnă de vreme şi de împrejurări…  este unul din versurile care mi se potriveşte perfect.

Contact Owner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Website Protected by Spam Master