Cooperativa „Legume de Vidra” a fost constituita de 11 legumicultori cu ferme in comuna Vidra (jud. Ilfov) si 1 agronom in ianuarie 2013 cu misiunea de a imbunatati calitatea vietii membrilor sai si a comunitatii locale prin cresterea viabilitatii principalei activitati economice practicate in Comuna Vidra: cultivarea legumelor pentru consum in stare proaspata.

Oiectivul principal al cooperativei este acela de a contribui la cresterea veniturilor membrilor prin imbunatatirea accesului acestora la piata pentru o valorificare mai eficienta a legumelor produse in fermele proprii.

Obiectivele cooperativei:
1. Valorificarea productiei de legume a membrilor prin intermediul cooperativei, prin contracte directe cu depozitele mari de legume care aprovizioneaza direct supermarket-urile, prin deschiderea de magazine proprii in marile zone comerciale din Bucuresti, prin realizarea de contracte de furnizare legume cu cantine, scoli, gradinite, incepand din primul an de functionare a cooperativei.
2. Asigurarea cerintelor membrilor cooperatori in aprovizionarea cu mijloace necesare productiei agricole prin imbunatatirea accesului acestora la mijloace de productie eficiente si adecvate conditiilor climatice din Comuna Vidra si soiurilor de legume cultivate de catre membrii cooperatori.
3. Dezvoltarea economico-sociala a spatiului rural prin dezvoltarea legumiculturii pe baze stiintifice, in acord cu principiile de agro-mediu care protejeaza terenul agricol – principalul mijloc de productie al comunitatii locale, prin facilitarea dezvoltarii profesionale a comunitatii locale si prin cresterea veniturilor membrilor comunitatii locale.

Cooperativa „Legume de Vidra” a fost infiintata de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in cadrul proiectului „Asocierea, o sansa pentru agricultori” – episodul Vidra face parte din programul „Dezvoltare rurala prin antreprenoriat si asociere”, initiat si finantat de Romanian American Foundation (RAF) si derulat in parteneriat cu Fundatia PACT, Fundatia CIVITAS, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara(CMSC), Centrul Roman pentru Politici Europene (CRPE) si Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania (CEED).

Contact Owner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Website Protected by Spam Master