Legume din fermă, pentru Braşoveni fac livrări de legume la domiciliu din propria fermă din apropierea Braşovului.

Ce legume găsim la ferma de lângă Braşov

Legume din fermă pentru Braşoveni creşte morcovi, ţelină, ridichi negre, pătrunjel, roşii, broccoli, conopidă, varză albă, varză roşie, ceapă, dovleac, fasole fideluţă, sfeclă roşie, porumb zaharat, salată verde, salată iceberg, salată romană, spanac, ridichi de lună, cartofi albi, cartofi roşii şi dovleac plăcintar.

Cum cresc legumele la fermă

Împărţeala din gospodărie e în felul următor: 4 hectare irigate de la o fântână săpată în câmp iau calea lădiţei cu legume, celelalte 16 hectare merg la piaţă şi se vând la poarta gospodăriei. Pe 4 hectare, legumele care vor alcătui lădiţa cu legume cresc îngrijite cu gunoi de grajd şi găinaţ de păsări. Pentru cultura care urmează a fi vândută la piaţă, îngrăşământul este de natură să aducă oamenilor ceea ce caută, produse mai aspectuoase. Ştim cu toţii că produsele arătoase sunt preferate în pieţe. Dacă ne uităm dincolo de estetică, putem începe să înţelegem importanţa naturaleţii şi frumuseţea imperfecţiunii.

Ce aflăm de la cei doi soţi e „Nu folosim soiuri modificate genetic, şi nici pesticide sistemice.”

 

Cum se comandă lădiţa cu Legume din Fermă, pentru Braşoveni

Lădiţa cu legume din fermă pentru Braşoveni se comandă fie trimiţând un mesaj privat pe Facebook, cu adresa de livrare şi numărul de telefon la care poţi fi contactat. Conţinutul lădiţei de legume e fix, adică legumele care s-au copt natural sunt recoltate cu o zi înainte sau în ziua livrării. Conţinutul lădiţei se postează luni pe pagina lor de Facebook, şi comanda se face până cel târziu joi în cursul aceleiaşi săptămâni. Doar adrese din Braşov sunt acceptate, iar comenzile se confirmă joi seara. Preţul lădiţei, ca şi conţinutul, este fix: 40 de lei.

Unele familii consideră lădiţa îndestulătoare, alţii preferă să împartă cu vecinii. Uneori se aduna două sau mai multe familii de pe o scară de bloc să comande o lădiţa cu legume de la fermă şi împart produsele după necesităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Website Protected by Spam Master